Kedves Olvasó! Az alabbi cikkben Budapest sokszínűségéről olvashat:
A Condé Nast Traveler amerikai utazási magazin legjobb street foodot kínáló városai közé Budapest is bekerült.
A rangos amerikai lap szerint a 8. helyen szereplő magyar fővárosban az étel-imádók első számú célpontja a Nagyvásárcsarnok, ez a hatalmas, 19. századi „étkező- és vásárló katedrális”. Itt friss alapanyagok, fellógatott szalámik és helyi borok közül válogathatunk, majd megkóstolhatjuk az immár klasszikus street foodot, a kolbice-t, amely kolbászt és további hozzávalókat takar egy tölcsér formájú buciban. A város másik részén az utcai árusok új generációja például a Karaván Street Foodban, ebben a food truckokkal zsúfolt udvarban gyülekezik, ahol a pad thaitól kezdve az elmaradhatatlan magyar klasszikusig, a tejföllel és sajttal megszórt sült tésztáig, a lángosig minden megtalálható.
Az összeállítás első helyén egyébként Szingapúr szerepel, őt követi Bangkok és Tokió, majd Hong Kong, Isztambul, Barcelona és Prága előzi meg Budapestet.